Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 13 August 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Kerst 2015: Haagse ambtenaar op bres voor snackbar

Kerst 2015: Haagse ambtenaar op bres voor snackbar
Ton F. van Dijk

De wanhopige Haagse ondernemer Rob van Brecht van snackbar De Maan krijgt hulp bij het aanpakken van kantoorparkeerders. Eerder berichtte F-site over het parkeerprobleem van de snackbar, die is gelegen aan de drukke Maanweg in Den Haag.

Op de parkeerplaats voor de snackbar parkeren veel bezoekers van kantoren in de buurt. Gevolg is dat klanten van de snackbar, die even een broodje of kopje koffie willen halen, niet bij de snackbar kunnen parkeren. Maar daar komt nu verandering in.

Het lijkt klein leed, maar voor snackbar-eigenaar Rob van Brecht is het een kwestie van overleven. Regelmatig ziet hij klanten doorrijden omdat er geen plek is voor de deur van de snackbar. Dit tot zijn grote ergernis en frustratie. Zo verliest hij dagelijks klandizie. Hij kaartte het probleem al diverse keren tevergeefs aan bij de gemeente Den Haag. Maar eindelijk is een oplossing nabij.

IMG_6743

Na het bericht op F-site over het parkeerprobleem van de snackbar, klom hoofd bestuursvoorlichting, Jaap Stuurwold, zelf in de telefoon. Hij belde twee weken lang met verschillende collega’s binnen de gemeente Den Haag. Vraag: Kan dit probleem voor de snackbar toch niet worden opgelost?

Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Want een parkeerverbod is zomaar niet ingesteld. Bovendien zijn er veel ondernemers, die graag een eigen parkeerplaats voor de deur willen, zo kreeg Stuurwold van zijn collega’s te horen.

Toch liet het hoofd bestuursvoorlichting zich hierdoor niet afschrikken. En vandaag kwam hij zelfs met de oplossing: Snackbar De Maan krijgt van het stadsdeel toestemming een speciaal “verkeersbord” te plaatsen, waarin automobilisten vriendelijk wordt verzocht de plek voor de snackbar vrij te laten voor klanten van De Maan.

“Op andere plekken bestaan dit soort borden al en daar werkt het heel goed”, aldus een enthousiaste Stuurwold, die benadrukt dat “de gemeente er is voor de mensen en niet andersom”.

Rob van Brecht van snackbar De Maan reageert in eerste instantie vol ongeloof. Maar als tot hem doordringt dat er nu echt iets wordt gedaan aan zijn parkeerprobleem, kan hij zijn geluk niet op. “Dit is echt geweldig nieuws. Nu ga ik heel wat extra klanten krijgen. Geweldig”, zo laat Van Brecht aan F-site weten.

En het moet gezegd: het is ook geweldig dat de Haagse topambtenaar zich het lot van deze kleine ondernemer aantrok en heeft gezorgd voor een oplossing. Al met al een mooi kerstverhaal.

Hulde aan Jaap Stuurwold dus. En een leven lang gratis frites natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.

 

Submit a Comment