Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 24 October 2017

Scroll to top

Top

5 Comments

VUMC wil aangifte slachtoffers "bangalijst" op Facebook

VUMC wil aangifte slachtoffers “bangalijst” op Facebook
Ton F. van Dijk

Het VU Medisch Centrum in Amsterdam is opgeschrikt door het bestaan van een zogenoemde “bangalijst” op Facebook. Daarop staan de namen van vrouwelijke studentes geneeskunde vermeld, die “seksueel gewillig” zouden zijn. Banga is straattaal voor “slet”.

De directeur van de medische opleiding, prof. dr. G. Croiset roept de vrouwelijke “slachtoffers” op om aangifte te doen bij de politie. Volgens VUMC gaat het om een “juridisch strafbaar feit” dat is gepleegd. 

VUMC zegt in een recente email aan alle studenten geneeskunde over de affaire; “Wij vinden dit feit moreel en maatschappelijk onaanvaardbaar en geven hierbij aan dat wij dergelijke uitingen op onze faculteit op geen enkele wijze zullen tolereren”., aldus professor Croiset namens de directie van VU School of Medical Sciences.

Ook kondigt men “gepaste” maatregelen aan tegen de initiatiefnemers van de bangalijst. Wat die zijn blijkt niet uit de email. Maar duidelijk is dat toekomstige artsen die zich schuldig maken aan seksuele intimidatie van vrouwelijke studentes volgens VUMC niet beschikken over de juiste morele waarden om arts te kunnen worden. 

Daarnaast heeft VUMC een aantal vertrouwenspersonen aangewezen, tot wie vrouwelijke slachtoffers  van de seksuele intimidatie lijst zich “persoonlijk en vertrouwelijk” kunnen wenden om hun verhaal te doen en advies te krijgen over vervolgstappen.

Kijk hier voor een UPDATE: VUMC op zoek naar opstellers Bangalijst

Hier onder de email:

Schermafbeelding 2015-12-12 om 11.30.18

Comments

  1. Wat een onzin dit zeg

  2. heeft iemand een linkje naar die lijst of weet iemand waar ik die kan vinden?

Submit a Comment