Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 6 March 2021

Scroll to top

Top

No Comments

George Bush verslaat Frank Underwood

George Bush verslaat Frank Underwood
Ton F. van Dijk

Review Overview

Integer
1.5
Meelevend
2
Beter dan Frank Underwood
7.5
3.7

Walgelijk

WASHINGTON – De Amerikaanse oud president George Bush bewijst opnieuw dat politiek en moraliteit weinig met elkaar te maken hebben. Om het maar voorzichtig te zeggen.

What’s new? Eerst stuurt hij soldaten naar Irak op basis van valse argumenten: Het land beschikte immers niet over chemische wapens. Jaren later vraagt hij geld om te spreken op een benefiet voor diezelfde soldaten. Die inmiddels gewond en gedesillusioneerd zijn teruggekeerd uit Irak. Een interessant verdienmodel, zo moet Bush junior gedacht hebben.

Bush demonstreert overtuigend hoe hypocriet de politiek is. De werkelijkheid is erger dan Netflix hitserie House of Cards. Maar liefst 100.000 dollar en een prive vliegtuig vraagt Bush in 2012 aan de organisatoren van een bijeenkomst voor veteranen in de VS. Deze is bedoeld om geld in te zamelen voor de zwaargewonde militairen. Een van hen raakte maar liefst drie ledematen kwijt als gevolg van een van de vele aanslagen met een bermbom.

De president, dit keer niet Frank Underwood, gespeeld door House of Cards acteur Kevin Spacey, maar George zelf, steekt graag een helpende hand uit. Maar voor niets gaat de zon op, zo moet Bush junior gedacht hebben. En dus eist hij een riant geldbedrag in ruil voor het uitspreken van enige presidentiële en troostende woorden. Zoals alleen hij het kan. En dat is het geld natuurlijk dubbel en dwars waard.

Knap eigenlijk: eerst stuur je jonge jongens en meisjes naar het front zonder dat daarvoor een legitieme reden is. En daarna schrijf je fikse rekeningen voor een speech op een bijeenkomst die bedoeld is om geld in te zamelen voor diezelfde militairen. Inmiddels totaal gesloopt door de oorlog in de woestijn. En daarmee beroofd van al hun Amerikaanse dromen.

Daarbij verbleekt de discussie over de moraliteit van bankiers en hun bonussen in Nederland. Wat zeuren we eigenlijk?

Submit a Comment