Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 13 August 2020

Scroll to top

Top

No Comments

Haagse snackbar De Maan dupe van "kantoorparkeerders"

Haagse snackbar De Maan dupe van “kantoorparkeerders”
Ton F. van Dijk

Het is een hard gelag voor eigenaar Rob van Brecht van snackbar De Maan in Den Haag. Zijn cafetaria staat aan een drukke weg. En klanten genoeg. Daar ligt het niet aan. Maar waar moeten ze parkeren?

Een parkeerplaats voor de deur – ideaal voor passanten die even een broodje of een kopje koffie willen halen – wordt meestal bezet door bezoekers van een nabijgelegen kantoorgebouw. 

“En als er geen parkeerruimte is, rijden mijn klanten gewoon door”, legt een gefrustreerde snackbarhouder uit. Zojuist heeft een bezoeker van een groot kantoor aan de overkant van de Maanweg, zijn enorme SUV voor de deur van de snackbar geparkeerd.

De patatbakker vroeg de man nog zijn enorme auto daar niet te parkeren, omdat zijn  klanten dan nergens kunnen staan en dus gewoon doorrijden. “Meestal willen mensen hier nog wel naar mijn argumenten luisteren”, aldus de horeca exploitant. “Maar deze meneer dus niet”.

En inderdaad, de eigenaar van de groene SUV sluit zijn auto af en loopt naar de overkant. Hij heeft kennelijk geen boodschap aan het verhaal van de kleine ondernemer. Tot grote opwinding van de snackbar eigenaar.

Gevraagd, of de gemeente niet iets voor hem kan doen, antwoordt hij; “Dat heb ik al zo vaak geprobeerd, maar dat schijnt dus niet te kunnen”.

Het lijkt een klein en onbetekenend verhaal. Maar dat is het niet. Je zou er toch laaiend om worden?

Juist in deze tijd waarin gemeentelijke sociale diensten – zoals in Den Haag – overuren maken om mensen als de Haagse frietverkoper aan het werk te krijgen en te houden, zou deze door diezelfde overheid juist geholpen moeten worden in plaats van tegengewerkt. 

Ook een Haagse wethouder kan toch bedenken dat je geen snackbar kunt runnen naast een drukke weg, als je klanten geen plek hebben om te parkeren? Dat is bepaald geen “rocket science”. Ook niet voor de gemeente Den Haag.

Er zullen ongetwijfeld regels zijn, die zich verzetten tegen een eenvoudige oplossing. Maar het is toch juist nu de taak van politici en bestuurders om kleine ondernemers te faciliteren waar mogelijk? En soms buiten de gebaande wegen te gaan, om echt iets bij te dragen. Zijn ze daarom in essentie niet gekozen? 

 

Submit a Comment