Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 18 April 2021

Scroll to top

Top

No Comments

Oerol 2015 I Jammer, het zit er weer op

Oerol 2015 I Jammer, het zit er weer op
Ton F. van Dijk

Review Overview

Artistiek
9.5
Uitvoering
9.5
Beleving
10
9.7

Vrijheid

OEROL – Het zit er weer op voor dit jaar. Oerol 2015 is voorbij. Maar liefst 130.000 kaartjes kochten de eilandgekke cultuurliefhebbers schijnbaar moeiteloos. De bezoekers aan Terschelling konden de afgelopen dagen genieten van een unieke festivalsfeer met alles wat daarbij hoort. Theater en muziek. Lekker eten en drinken. En een schitterende omgeving. Oerol heeft het allemaal.

Wat ooit begon als de droom van festivaldirecteur Joop Mulder (“vrijheid”), is uitgegroeid tot een van de beste open podia van Europa. Met eminente voorstellingen. Maar ook met veel ruimte voor nieuw talent. Oerol maakte z’n internationale reputatie ook dit jaar weer volledig waar.

Het festival op Terschelling is al lang niet meer een onderonsje van de eilandbewoners en een handjevol cultuurminnende bezoekers. Oerol is een voorbeeld voor iedereen die na denkt over de rol van grootschalige evenementen en de positieve invloed die ze hebben op de samenleving. Hoe groot, of hoe klein, die ook is.

Met Leeuwarden-Fryslan 2018, Culturele Hoofdstad van Europa, in het vizier een geruststellende gedachte: Het unieke waddenproject Oerol Sense of place wordt een hoogtepunt om nu al naar uit te kijken!

Submit a Comment