Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 26 June 2022

Scroll to top

Top

3 Comments

Politiewoordvoerder "op matje" bij korpsleiding na tweet over Jan Roos

Politiewoordvoerder “op matje” bij korpsleiding na tweet over Jan Roos
Ton F. van Dijk

De korpsleiding van de Nationale politie gaat op korte termijn “in overleg” met het eigen Hoofd Communicatie Jeroen Ranzijn over zijn gedrag op Twitter. Dit naar aanleiding van een omstreden tweet van de politiemedewerker over opiniemaker Jan Roos eerder deze week.

Ranzijn verweet Roos via zijn Twitteraccount @jeroenranzijn zich schuldig te maken aan “ophitsing”. 

De tweet was een reactie op kritische uitspraken van Roos over de vrijlating van rapper Kempi eerder deze week.

Ranzijn gaf na kritiek aan de tweet op “persoonlijke titel” gedaan te hebben en niet als Hoofd Communicatie van de Nationale Politie. Terwijl deze functie wel nadrukkelijk op zijn Twitterbio staat vermeld.

De korpsleiding van de Nationale Politie laat in een schriftelijke reactie aan F-site weten de onduidelijkheid over de afzender van de tweet te betreuren en wil de onduidelijkheid over de status van de tweets van het Hoofd Communicatie nu “in overleg” met Ranzijn wegnemen. Ook wijst men erop dat Ranzijn deze functie slechts “tijdelijk” bekleedt bij de politie.

“Dhr. Ranzijn werkt in een tijdelijke functie bij de taskforce vreemdelingen en migratiecriminaliteit. Hij reageert op twitter op persoonlijke titel. Gezien zijn functievermelding bij zijn account kunnen wij ons voorstellen dat het niet duidelijk is of hij vanuit zijn functie of persoonlijk reageert. Wij gaan in overleg met dhr. Ranzijn om deze onduidelijkheid weg te nemen”.

Eerder vandaag publiceerde F-site al over de omstreden tweet van Hoofd Communicatie Nationale politie Jeroen Ranzijn aan het adres van opiniemaker Jan Roos. 

 schermafbeelding-2017-09-15-om-14-05-43

Comments

Submit a Comment