Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 23 May 2022

Scroll to top

Top

One Comment

Opinie: De leugen van Pechtold. Wat zou Hans van Mierlo zeggen?

Opinie: De leugen van Pechtold. Wat zou Hans van Mierlo zeggen?
Ton F. van Dijk

Zakenman Frans Lavooij betaalde 5500 euro (ex btw?) voor de vliegtuigstoelen van D66 politici Pechtold en Verhoeven. Dat werd zojuist bekend.

De beide kamerleden genoten dus een voordeel van 5500 euro en meldden dit niet in het geschenkenregister van de Tweede Kamer zoals verplicht gesteld in art 150a reglement van orde van de Kamer. Een enorme integriteitsschending” zei een vooraanstaand hoogleraar gisteren al.

In ruil daarvoor mocht Lavooij mee naar de Oekraïense president Poroshenko.

Maar naar nu blijkt heeft Pechtold ook nog eens over de kwestie gejokt. En dat nog wel op de nationale televisie. Bij Goedemorgen Nederland verklaarde hij op de vraag wie de privejet had betaald:

“Alle kosten worden betaald door D66”.

Dit blijkt niet waar te zijn. Zoals zo vaak is de fout van het niet melden en of het aannemen van een gift inmiddels overschaduwd door de echte integriteitsvraag die nu op tafel ligt:

Kunnen we een politicus die op televisie liegt nog wel vertrouwen? 

D66 is de partij van Hans van Mierlo. Wat zou die hier nou van vinden? Zinloze vraag? Of toch niet? In ieder geval een vraag die alleen zijn politieke erfgenamen kunnen beantwoorden. 

Comments

  1. Je zou zo D’66 (met ‘) op nieuw kunnen oprichten. Bestaat een grote behoefte aan in de samenleving. D66 (zonder ‘) kan zich probleemloos aansluiten bij de PVVDA.

Submit a Comment