Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 23 May 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Politiewoordvoerder krijgt twitterverbod na "onhandige uitspraken"

Politiewoordvoerder krijgt twitterverbod na “onhandige uitspraken”
Ton F. van Dijk

Hoofd Communicatie Nationale Politie, Jeroen Ranzijn, heeft een “twitterverbod” gekregen. Het verbod geldt zolang Ranzijn nog werkzaam is bij de Nationale Politie. Hij mag op geen enkele wijze meer actief zijn op z’n twitteraccount. Ook niet op “persoonlijke titel”. 

Het ingrijpende besluit – dat geen enkel precedent kent –  werd genomen door zijn directe baas “de programmadirecteur taskforce vreemdelingen”, aldus woordvoerster Anja Sinnema van de Nationale Politie.

De aanleiding voor de keiharde ingreep in het twitterbeleid van Ranzijn door de politieleiding vormde deze en deze berichtgeving op F-site.

Daarin werd vastgesteld dat de communicatie-manager van de taskforce vreemdelingen van de politie had gelogen over zijn twitterbio. Ranzijn deed dit nadat hij in “aanvaring” was gekomen met publicist Jan Roos en deze had beschuldigd van “ophitsing”.

Dit veroorzaakte kritische reacties van Roos en anderen. Vervolgens loog Ranzijn over zijn twitterbio. Daar zou “al jaren” op hebben gestaan dat hij al zijn tweets “op persoonlijke titel” verstuurde.

Dit bleek een leugen.

Hier de verklaring van Anja Sinnema, woordvoerster van de korpsleiding van de Nationale Politie over het verbod om tweets te versturen:

“De leidinggevende van dhr. Ranzijn – de programmadirecteur van de taskforce vreemdelingen- heeft een stevig gesprek met hem gevoerd over deze kwestie. Dhr. Ranzijn is zich ervan bewust dat hij in deze twitterdiscussie onhandige uitspraken heeft gedaan en dat je in dienst van de politie de verantwoordelijkheid hebt je altijd bewust te zijn van je rol en uitspraken. Tevens is afgesproken dat dhr. Ranzijn gedurende de periode dat hij nog werkzaam is voor de politie, niet meer actief is op twitter.”

Dossier gesloten lijkt me.

Submit a Comment