Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 23 May 2022

Scroll to top

Top

No Comments

Sprintje: Ton Elias (VVD) sneller dan Usain Bolt

Sprintje: Ton Elias (VVD) sneller dan Usain Bolt
Ton F. van Dijk

VVD Tweede Kamerlid Ton Elias heeft gisteren op het Binnenhof een opmerkelijke sportieve prestatie geleverd. Tenminste als we CDA Kamerlid Madeleine van Toorenburg vandaag in het Algemeen Dagblad mogen geloven.

Elias trok letterlijk een “sprintje” naar een procedurevergadering om te voorkomen dat  zijn partijgenoten Opstelten, Teeven en Van Miltenburg gehoord zouden kunnen worden door de Kamer. 

De oppositie bestaand uit D66, SP, CDA en ChristenUnie greep de kans om zo’n hoorzitting voor te stellen. En men had een meerderheid, die daar voor was. Totdat het aanwezige VVD kamerlid (en partijgenoot van Teeven en Van Miltenburg) Foort van Oosten maar liefst zes VVD collega’s sms’te om onmiddellijk naar de procedurevergadering te komen. 

Schermafbeelding 2015-09-30 om 14.36.36

Reden voor Elias om de sprint aan te zetten en te proberen het wereldrecord op naam van de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt te verbeteren. Net op tijd arriveerden hij en zijn vijf VVD collega’s – geheel buiten adem – in de vergaderzaal om tegen de hoorzitting te kunnen stemmen.

Los van de enorme atletische prestatie van Elias geeft het wel te denken. Waarom mag het volk geen kennis nemen van een hoorzitting met VVD-ers Teeven en Van Miltenburg over de zogenoemde “Teevendeal”? Er zijn immers nog genoeg vragen te te stellen naar aanleiding van het onderzoeksrapport van de Commissie Oosting deze week.

De conclusie lijkt vooral dat degene die in het verleden als journalist bij Den Haag Vandaag tegels trachtte te lichten nu harder loopt dan de rest om zijn collega’s politiek af te dekken en te voorkomen dat zij op de grill worden gelegd voor hun rol in deze “VVD affaire”. 

Heel collegiaal van Elias natuurlijk. En ook petje af voor zijn sportiviteit. Maar een gemiste kans voor de burgers die zo graag transparante politiek willen zien. 

Submit a Comment