Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

F-site | 23 May 2022

Scroll to top

Top

4 Comments

Update: Pechtold op zoek naar bonnetjes prive jet Oekraïne

Update: Pechtold op zoek naar bonnetjes prive jet Oekraïne
Ton F. van Dijk


Alexander Pechtold is samen met D66 kamerlid Kees Verhoeven druk bezig om alle bonnetjes te zoeken die te maken hebben met hun reis naar Oekraïne. De twee D66 politici vlogen met een zakenjet van Rotterdamse ondernemer Fans Lavooij naar Kiev, Lviv en later naar Rotterdam. Naar schatting van deskundigen kost zo’n prive jet minimaal 20.000 euro en misschien wel 50.000 euro.

Pechtold en Verhoeven maakten in het geschenkenregister geen melding van het voordeel dat zij zo genoten hebben. Dit dient binnen een week te gebeuren. Pechtold is dus in gebreke.

Eerder zei een woordvoerder van D66 tegen Eenvandaag verslaggever Marc Belinfante nog dat de twee gratis mee mochten vliegen met de zakenman, omdat die toch richting Kiev ging.

Maar vandaag na een publicatie op deze site en vragen van andere media zegt woordvoerder Daan Bonenkamp van D66 namens Pechtold; “We zijn druk bezig alle bonnetjes te verzamelen van alle kosten die tijdens de trip zijn gemaakt. Dus niet alleen het prive vliegtuig, maar ook de hotels enzovoort. we denken dat we over twee dagen alles bij elkaar hebben. Dan zullen de kosten over de deelnemers worden verdeeld. Er zaten zes mensen in het vliegtuig. Pechtold en Verhoeven zullen prive een deel van de kosten betalen. Ook zal de partij D66 een deel betalen. Het overige deel wordt betaald door zakenman Lafooij.”

Hoe de verdeling er precies gaat uitzien, kan de woordvoerder niet zeggen. Ook wil hij niet bevestigen dat de kosten proportioneel over de zes passagiers van de prive jet worden verdeeld. “Aan het eind van de week geven wij volledige openheid van zaken over de kosten en de verdeling en zullen wij in het register ook melden welke kosten de zakenman voor zijn rekening heeft genomen”, aldus de woordvoerder namens Pechtold.

Twee dagen geduld dus. 

Comments

  1. Puik journalistiek werk! Ga zo door

  2. Cyberbabe X

    Bonnetjes? Wie werkt er nou nog met contanten en bonnetjes? Ik mag toch aannemen dat alles gewoon met een credit card betaald wordt? Kwestie van je betalingsoverzicht opzoeken, uitprinten en klaar is Kees. Toch?

  3. Kimbo Slice not so Nice

    When the shit hits the ven…….

  4. Kimbo Slice not so Nice

    Links lullen etc. etc.

Submit a Comment